Blog 2018

Härkebergastämman

June 22th

Solen skiner och spelsinnet är på bästa humör. Turen går till Härkeberga annandag midsommar. Här finns en medeltida kyrka med fina målningar av den berömde Albertus Pictor, eller om han nu hette Ymmenhausen från Tyskland. Hans självporträtt skall visst finnas här.
Nåväl, det var inte därför vi kom hit idag. Allspelet har redan startat när vi kommer fram. Här går alla allspelslåtar i G-dur. Det kan bero på det stora antalet durspel.

outdoors

Inga-Maj är på scenen före oss och har flera fina sånger på sin repertouar.
När vi skall upp på scenen så fungerar bara en mikrofon, vilket gör det lite knepigt att få rätt ljud. Men vi gör vårt bästa trots noll medhörning.
Här får man kaffebiljett om man ställer upp att spela! Snällt! Men det var kanske inte därför som vi ställde upp. Vi kör nästan samma låtar som när vi var i Bälinge. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Wallins spelar när i fikar.

Innergården har en stor ek som brukar ge behaglig svalka att stå och spela under, men nu börjar den bli alltför sliten och gammal, så vi får flytta oss lite för att inte få några grenar i huvudet. Angeltune, och Friday, kommer och det blir många bra låtar. Vespertinus och MrG dyker också upp.

Guldstunden idag var sista låten med Angeltune. En variation på "Jag lyfter ögat mot himmelen" där vi först letar efter tonerna, men när låten väl kommer fram så blir det fantastiskt.

Tillbaka till toppen

Music.... is life.