Blog 2019

Mårten Gås med GåsAndersBygdens Spelmanslag.

November 27th 2021

I år så blev det äntligen dags att kunna fira Mårten Gås med Gåsanders igen. Det var länge sedan sist. Janne Bohlin, lärde ut några Bohlin-låtar, och äntligen har låten "Agnes" chans att höras på spelmansstämmorna framöver. Mycket Bohlin, och GåsAnders blev det, men vi hann också med många andra låtar.

Här sitter Janne och lär ut Agnes. En mycket speciell låt, som växer ju mer man lyssnar på den.

Kanske uppåt en 25 stycken spelfolk. Ganska lagom. Vi kunde dela upp oss i spelsektioner, där de som redan kunde Bohlin-låtarna, spelade lite annan musik.

Corona-täcket, som man trodde skulle släppa har åter lagt sig över världen. Det senaste är "omikron" som muterat från sydafrika, och man bävar lite inför att det här kan vara sista gången på länge som vi får spela tillsammans. Hoppas att det inte blir så.

När man inte har träffats på länge, så tar det ett tag innan man kommer på vissa låtar. Många har legat långt inne i hjärnan och inte spelats på lång tid.

Man kan tro att Nils Holgersson gjorde sin resa på gåsen som hette "Akka" men det stämmer inte. Han reste med den vita tamgåsen "Mårten Gåskarl" största delen av tiden. Detta har väl kanske inte så mycket att göra med musiken, utan kan tillföras som onödigt vetande.

Att det här är en bra tid för liten spelmanstämma, råder det däremot inget tvivel om. Nu är det stiltje tills nya året träder in.

Tillbaka till toppen

Music.... is life.