Blog 2023

Last play for the year.

27 december 2023

Angeltune, Secondtuneswitcher, kommer över och det blir spel hela dagen. Vi vill nästan inte sluta. "Bara en låt till" En perfekt avslutning på spelåret. Och månen lyser stor och snäll över åkern på morgonkvisten.

Christmas

24 december 2023

Snörik julafton, där vi pulsar fram i snön på hundpromenaden, och gnolar på en och annan folkmusiklåt.

Örsundsbrospel

13 december 2023

Luciaspel i Örsan, och lutfisk-lunch på Liljan.

The ice-bubble in scandinavia.

5 december 2023

En kall-bubbla över skandinavien, gör att temperaturen sjunker till -21 grader. Senast det var så här kallt var 2010. Tur att vi har ved.

Utomhusaktiviteter är sporadiska, men man kan alltid sitta inne i värmen, och spela på gamla slagdängor som man nästan har glömt bort.

The ghost of covid comes in the winter.

1 december 2023

Ikväll var det tänkt med stor happening i EarStraitBrigde Men en Covidtestad spelkompis, var alldeles för positiv. Han är i vanliga fall mycket positiv när han är frisk också, men det här var lite tråkigare. Och vi träffades i går. Så vi avböjer. Har ingen lust att smitta ner andra ifall man själv har råkat ut, och smittar vidare.

Complete SPOV

30 november 2023

SPOV, Folkmusic

Så träffas vi igen, allihop, alla fyra. Det var länge sedan. Senaste spelningen, krockade med oktoberstämman. Lite ny reportuar har vi allihop, men det låter så bra redan första låten som vi spelar. Och så måste vi prata en hel del också.
Provar mig fram och försöker hitta rätt ljudbild till vår kvartett. Ibland melodin. Ibland andrastämma, och ibland rena ackord. Kul att få testa sig fram.

Kallt

29 november 2023

Borde satsa på lite mer Appalachian, och keltiskt ikväll, framför den sprakande brasan, när temperaturen kryper ner mot 10 minus.

Snö!

28 november 2023

Sheltie

Ett rejält snöväder över hela östra Sverige, och lastbilarna avlöser varandra med att hamna i diket.
Toby har en inbygg overall, och tycker det är härligt att nosa upp näbbmöss under snön. Hackspettarna har han också god kontroll över.
Ebbe har snöbollar över hela kroppen. (lite sämre päls för vädret) Han är glad att bli befriad av dom när vi kommer hem. Här hade han inte tid att vara med på bild.

Sävja-hooden

27 november 2023

Sävja

Får en timme över i Sävja, och passar på att besöka kulturcentret, och biblioteket. Dom har tyvärr inte "Brott och straff" av Dostovjevskij, och jag sätter mig ner en halvtimme, och läser "vård, skola och omsorg" av Linn Spross, och fängslas av beskrivningen av vårdarbete. Den måste jag bara läsa klart.
Hinner också med en promenad på gamla stigar, och boenden. Fångas av asparna som nu är gigantiska. Det händer mycket på 20 år i landskapet.

Vad gör du när du inte spelar?

25november 2023

Svar: Tapetserar och målar. Tålmodigt. Noggrannt. Inte fort. ...hinner spela när färgen torkar.

Cygnus Cygnus

20 november 2023

Ett 50-tal Sångsvanar har stannat vid den översvämmade åkern, och betar tillsammans med några Kanadagäss. Sträcken börjar glesna nu, och vädret slår om till kallare klimat.

Till Uppsala

18 november 2023

Idag spelade vi värdigt, mycket värdigt på spelstugan. Tempot var ovanligt lågt, men så kan det behöva vara ibland så att alla hänger med. Flera nya låtar som jag aldrig hört förut. Mycket valser med kvinnonamn.
Höken var här också, och försökte fånga tuppen när jag var och spelade. Han verkar ha klarat sig ganska bra ändå, tack vare rådigt ingripande av Fastreel.

Mera övning

15 november 2023

Och så övar vi lite igen med TrioMalva. Secondtuneswitcher är på spelmansstämma i Bunn. (dit skulle man vilja åka någon gång) Dexter är med på promenaden i skogen.Ebbe håller koll.

Mårten Gås!

12 november 2023

GåsAnders

Traditonell Mårten Gås-spelning med GåsAndersbygdens spelmanslag. Trevligt spel. Inte så jättemycket Gåsanders-valser, men två nya Slaktar Moberg och Ågren. (Bra låtar, med lustiga namn) Inte så mycket folk heller. Men precis lagom för att alla kunde höra varandra.

Bosse Larsson började med den här traditionen redan på åttiotalet. Då var det svartsoppa på menyn, men nu har det reducerats till en fikakorg.

WTF!

5 november 2023

HR

Nu sitter man och blir lite förbannad igen.
Hur kan det komma sig att skattesmitare får behålla sitt jobb som riksdagsledarmot, när man är skyldig staten 10 miljoner? Samtidigt vill man spärra in 13-åringar i fängelse. Kunde man ha lagt dom tio miljonerna på att låta barn få en trygg, bra och säker uppväxt istället, så kanske dom inte hamnat i maffians klor. Tjänar man 150000 i månaden så borde man ha så att det räcker. Han skall även ha haft hushållandet med skattemedel som en av sina hjärtefrågor som politiker.
Aftonbladet, Expressen, SVT

Vi vill träna mera

2 november 2023

HR

TrioMalva tycker det är roligare att sitta och träna än att spela för publik. Ja, det stämmer inte riktigt. Det är ungefär lika kul båda två. Och att ha något mål i sikte gör att vi spänner stråken lite extra.
Vi är allihop nöjda med vår presentation på oktoberstämman. Det var lite svårt att höra varandra, men så blir det när dansgolvet är fullt av folk.

Day after the Day.

29 oktober 2023

Dagen efter spelmansstämma. Då får man ta det lite lugnt och fundera över vad som hände egentligen igår.

Oktoberstämman 2023.

28 oktober 2023

Så var det dags för oktoberstämma! Mer bilder på Oktoberstämman 2023

Ingen förstämma för oss i år, men Neverendingman och Hawkeye kommer och hälsar på några timmar på fredagskvällen.

Last rehearsel for danceplay.

25 oktober 2023

Sista repet inför dansspelningen. En förhoppningsvis fin blandning av låtar som kommer att falla dansarna i smaken.Äter för första gången pensionärlunch. Bara det är ju värt att fira lita, så jag tar två isterband på Liljan.

Jag är hund och kan skälla.

21 oktober 2023

Toby, kunde inte hålla sig från att skälla lite på fåren, så dom flyttade sig lite, ett par meter, och sedan blänger dom indignerat på hunden.

Kvalitetsindikatorer

20 oktober 2023

HR

Läser i ledarkrönikan (UNT) om HR. När förkortningen först kom till min kännedom hade jag inte en aning om vad HR var. (tydligen har den funnits i 100 år) Flera månader av ovisshet tills jag förstod att det var personalavdelningen som hade bytt namn. Och de bytte inte bara namn. I samma veva så blev de också mer och mer osynliga, förutom alla dessa kvalitetsgranskningar, och pålagor av adminstrativa uppgifter till oss som gick på golvet.
Blev det bättre? Inte alls. Mer och mer stress, och mindre och mindre hann man med.
Det här var på slutet av 80-talet på landstinget. De senaste åren jag arbetat inom kommunal regi har det varit samma visa. Exakt vad de gör är höljt i dunkel.

TrioMalva

18 oktober 2023

Så här mycket har vi nog aldrig övat inför en dansspelning, någon av oss. Men vi gillar att öva, och det är kanske det som är det roligaste. Vi är "ödmjuka" inför uppgiften, och tycker att det låter ganska bra nu.

Nu ligger solen närmare horisonten

15 oktober 2023

Solen ligger allt närmare horisonten och smeker gräset som fortfarande envisas med att växa. Morgonpromenad med Ebbe och Toby. Här missade jag att älgjakten började precis idag. Som tur var hann vi inte in i skogen, utan stannade på ängen. En gråhund kom och hälsade på oss.

Två rådjur och en till Blidströmmare.

14 oktober 2023

Missar spelstugan! Men tar revansch och spelar in en blidströmmare istället, medans get och kid kommer och äter lite äpplen.

Bror Hjort och folkmusik

13 oktober 2023

Och inte vilken folkmusik som helst. Erik Ronström, och Emma Reid, leker sig fram i låtarna så professionellt. Vilken spelglädje.

I väntan på oktoberstämman.

7 oktober 2023

I väntan på oktoberstämman så har vi en liten förstämma i Lilltibble, med Summerneighbors, Bluewing, Secondtuneswitcher, och Angetune. Härligt med nya låtar i bagaget.

TreMalva-session

5 oktober 2023

Vi övar inför dansspelning. Nu är vi riktigt samspelta. Vad kul det är!

Prince

1 oktober 2023

Höns

Prins Daniel har växt upp och håller som bäst på att inta rollen som tupp.
Han sitter och vaktar mot höken medans hönorna ligger och solbadar, samtidigt som han tränar på att gala.
Just nu är han i målbrottet, men han övar varje dag.

Höststart i Uppsala

30 september 2023

Så startar spelstugan igen. Den firar 15 år nu i höst! Hur många spelmän har inte passerat här under alla dessa år! Reportuaren har ständigt ändrats, men grundtanken att en plats för alla finns kvar. Idag var det övervägande dala-låtar. Många som jag inte hört. Ullas polska till exempel och Gudmundskalle.

Animals in the forest

30 september 2023

På skogspromenaden den här morgonen, så följer också vår hankatt, Dexter med. Det kan bero på att husse har godis med sig som delas ut på bestämda ställen.

Mitt i skogen

29 september 2023

Getingbo

Hittar ett getingbo i skogen, och nuförtiden, så måste man bara googla och se hur pass vanligt det kan vara. Och så värst ovanligt verkar det inte vara. Då man gräver lite i kunskap om getingar och framförallt getingens gift så inser jag snabbt att jag borde varit mycket mer aktiv på kemi-lektionerna i skolan. Giftet är både cytotoxiskt och neurotoxisk och består av peptider och fosfolipaser. Hyaluronidaser verkar sprida giftet bättre. Och det är bara honorna som sticks, men de kan sticka flera gånger, till skillnad från bin som bara har en chans.


Lite mer spel på tvåmanhand.

28 september 2023

Spelstim brukar det kallas när man inte kan låta bli att spela för att det är så roligt.

Då har vi ett namn!

27 september 2023

Vi övar inför oktoberstämman, och planerar inför kommande terminer. Men vad skall vi nu heta? Vi tänker och tänker. Provar alla möjliga namn en gång till och till slut kommer vi överens om TreMalva. Malva är en trevlig växt och ordet betyder mjukgörande och har använts som läkeväxt.

Goose

25 september 2023

Jag undrar vilka nya låtar som dom håller på med i Gåsanders så det blir en tur dit på måndagskvällen. Och dagen till ära så är det en till gitarrist på plats. Det blir skönt gung, då vi har ungefär samma tanke hur ackorden skall läggas. Och en trevlig ny vals efter Kalle Sahlström "rävjakten"

Hur man får tillbaka spelglädjen igen

21 september 2023

Har inte spelat sen sist (7 sept) Ohemult länge sedan. Då kommer Secondtuneswitcher och Angeltune till min räddning, och med ens så fylls spelglädjen på.

Sommaren stannar kvar

17 september 2023

Fortfarande sommarvärme, och höskörden är inne på fjärde varvet.

Autocorrect

8 september 2023

Ardea Cinera

En häger kom skrikande från skogsbrynet på morgonpromenaden. Jag har nog aldrig hört deras läte förut. Snabbt dokumenterande på FB, gjorde att det stod att högern skrek i skyn, och på ett sätt så stämde det också. Just nu så har de meddelat att bensinen skall bli billigare, men ingen vet om det blir så. Miljön skall bli bättre, men några uppnådda klimatmål finns inte inom en snar framtid. Så hägern får symbolisera Sveriges politik för idag. Mycket skrik, men sen händer det inte så mycket.

Den här undre bilden har inget att göra med hägern utan symboliserar kommunpolitiker som tycker att det är coolt med folkomröstningar.

All day long!

7 september 2023

Fiddle

Heldags-spel! Angeltune och Secondtuneswitcher kommer tidigt och vi väljer låtar inför kommande dansspel inför oktoberstämman.
Sedan bär färden till Kungs-Husby och ännu mera spel i en underbar miljö. Hur hinner man med att renovera ett hus så här fint undrar jag, och svaret kanske finns i att man spelar en hel del.

Bye bye GB

2 september 2023

Ett farväl till alla somrar som vi varit här i Götbrunna. Nostalgiskt, lite vemodigt, men nu går vi vidare. Här gjorde jag låten Backward somersault, vid köksbordet ett snörikt och kallt nyår. Och låten Appelpicking, kom till när jag plockade äpplen med hjälp av en pinnstol. Inte att rekommendera.

Hemma igen

30 Augusti 2023

Hemma igen efter en härlig tur till skåne. Hundarna är nöjda med den vanliga rundan i skogen.

Birthday and Jam-play.

26 Augusti 2023

Firande med speljam. Suverän kombination. Mysigt gardenparty i västra skåne där solen går ner i havet, till skillnad från östkusten där den aldrig går ner enligt inbitna skåningar.

Brainharpgirl omfamnar oss alla i en stor kram.

Mingelskumpa mellan alla fina växter.

Ett ovanligt träd, och en vanlig mellanpudel.

Och vi har gjort en låt! "MAS-polonesse" En trereprisare tillägnad födelsedagsbarnet. Då måste man ha med sig två gitarrer

Mot Skåne

25 Augusti 2023

   

Med mer ledighet, så tar vi en tur till skåne för att fira Brainharpgirl. Naturligtvis så regnar det i Linköping. (Det gör det alltid) och landskapet liknar en Lars Lerin-tavla. Men redan vid Gränna blir vädret bättre. Och som tur för våra djur, så vaktar snälla TheGreatBirdfont dom under helgen.

Blött!

24 Augusti 2023

Många millmeter ramlar ner denna sensommar. Men dessemellan så är det fortfarande över 20 grader, när solen tittar fram. Här ett fint bestånd av bägarlav på hundpromenaden.

Balingstadagens 10 års jubileum.

19 Augusti 2023

10 år sedan Balingstadagen startade. Massor med olika aktiviteter, och Guldkatt med vänner spelar närodlad musik.

Photo FB Balingsta hembygdsförening.
Här spelar vi Midnight on the water.

Övning och svampsoppa

16 Augusti 2023

 

Men helt ok med Karl-Johansoppa, och sedan guldövning med Angeltune. Ny låt som vi måste lära oss. Ebbe nu helt intränad till att vara spelmanshund.

Två gånger samma dag

13 Augusti 2023

tårta

En heldag skulle man kunna kalla det. Först spel i Flottsund med Meg och MrG, och sedan en tur till Tuna och 85-års kalas.

Det är nyttigt att spela inför publik, oavsett typ av tillställning.
Och tårtan var fantastisk.

Björkberget

10 Augusti 2023

Väsen på Björkberget, tillsammans med Gudrun Walther och Jürgen Treyz. Mycket bra combo och en av de bättre konserter som vi varit på. Gissa vem som kollade in gitarren lite extra. D-drop.

Skiva

8 Augusti 2023

svamp

Vissa börjar inte skolan idag. Dom är ute i skogen och drömmer om svampar som ser ut som avantgardistiska LP-skivor. Ett sant nöje att gå här och drömma. Det här tror jag är en stolt fjällskivling, men eftersom jag inte tänker äta upp den så betraktar jag den med ett stillsam beundran. Och lite längre mot skogen så finns det stora fina Karl-Johan.

Birthday

6 Augusti 2023

Födelsedagskalas på bästa krogen i stan till en stor musiker som fyller jämna år.

Dimma

5 augusti 2023

Hösten börjar göra sig påmind, men det är fortfarande mycket varmt i luften. Trot eller ej! Vi håller på att snida ihop en polonäs. Det är lustigt med hur svårt det är att få till en schysst andrarepris.

Korröfestivalen

Körrö! Det var länge sen! Men nu är vi på väg. Mer bilder på Korröfestival 2023

Vendelstämman

22 Juli 2023

Så var det dags för Vendelstämman som ligger så bra mittemellan Bingsjö och Korrö. Och idag var det också ett andra-släpp på vår skiva, "collage"
Mer bilder på "Vendelstämman 2023"

Nu övar vi som bara den!

20 Juli 2023

Sommarrutiner. Slå gräs. Gå ut med hundarna. Och öva. Helt underbara semesterdagar.

Det gulnar tidigt i år.

18 Juli 2023

Mitten på Juli och redan nu börjar naturen att få en mer gulaktig färg. Efter en mycket torr period har vi nu haft regn nästan varje dag, och den senare höskörden kommer att bli bra. Dikeskanterna ser mer välfriserade ut än någonsin förut. Men jag skulle behöva en dikeslie.

Selfie

17 Juli 2023

Tränar på Antes variant.
En perfekt polska att sitta och nöta på.
Dessemllan så blir det en och annan selfie.
Det går bättre att spela gitarr.

Rehearsel

13 Juli 2023

Spelsugen. Angeltune kommer över, och vi övar på nya låtar. Kul!

Bingsjöstämman 2023

2-6 Juli 2023

Så var det dags för årets största stämma, Bingsjö-stämman. Vi drar upp med husvagnen, redan på söndag förmiddag. Mer bilder på Bingsjöstämman 2023

Härkeberga spelmansstämma
och en fortsättning till långt in på natten.

25 juni 2023

På den här stämman brukar det oftast komma en skur mitt på dagen, men inte idag. Varmaste stämman någonsin. Och på kvällen så fortsatte spelet. Mer bilder på....Härkebergastämman

Midsommar i Krusenberg.

23 juni 2023

För andra året i rad far vi till Krusenberg och i år är det inte något spel på Herrgården. Ett litet mindre spel vid nabudden alldeles bredvid Herrgården. Mycket folk kommer, och en klart bättre känsla att spela unplugged. Träden skuggade oss också behagligt.

Stången pyntas i en rasande fart, och vi är lite oroliga att de få som är här kommer att hinna få den klar. Men straxt så kommer det många fler som hjälper till. Och vips, så är den på plats.

midsommar, folkmusik

En sådan här dag är det härligt att få känna att sommaren har kommit på riktigt.
Vi startar nästan en timme tidigare, och kör lite vanliga lyssningsvänliga polskor, och valser. Ales sommarvals, bland annat, och så när alla har tagit plats så är det dags för äppelbo, som de flesta känner till.
I år är det ingen elektricitet och det bekommer oss inte så mycket, men som lekledare är det lite besvärligt att höras i sången. Men Anna gör det mycket bra, och vi ställer oss vid stången, oxh följer henne med blicken när hon springer runt, runt.

Anna till höger.

Små grodor, och en menuett

21 juni 2023

Högsommarvärme, men behagligt i spelrummet. Övar med Angeltune inför midsommar. Danslekarna har vi fått i oss med modersmjölken, men det är ändå bra att träna lite då många låtar har nästan samma melodi. En menuett fick vi också med oss! Den skall vi öva på.

Österbybruk 2023

17 juni 2023

Det blev en heldag i Österbybruk med underbart spel. Mer bilder hittar du på Gille och nyckelharpstämman

Sommarlov

16 juni 2023

sommarlov

Mycket varm försommar, och nu har det inte regnat på en hel månad. Löven börjar redan att gulna.
Idag startar sommarlovet, och jag och Ebbe vilar oss lite inomhus och flyttar sedan ut till favoritplatsen, farstubron, för lite spel och provsmak av lite starkare varor, som kollegorna sände med mig.
Nästa läsår väntar nya möjligheter, och en massa mer spel, då det blir mer lediga dagar.

Och NU finns det tid för att även börja med träsko-fiolen, som alltför länge har får legat ospelad. En hel del andra projekt är också på gång. En spännande tid.Tre fina födelsedagsbarn.

11 juni 2023

Barn och barn-barn med födelsedagar tätt inpå varandra. I år inget spel. Harrys Vals och Syster Sigrid finns sedan tidigare.

 

Sigrid och Harry

Riddarspel

4 juni 2023

Varm söndag i början på Juli. Det är då de dyker upp. Riddarna intar Viks slott. Trivsamt spektakel. Och så hittade vi även lite medeltidsmusik i ett av varustånden.

Tornerspel.

Prerelease på Rimbostämman

3 juni 2023

Så var det dag för release för skivan Collage, med vänner. Bara ett litet krux. Ännu ingen skiva. Mer bilder på Rimbostämman 2023

Ekskogen Vallentuna

May 27 2023

Men vilken underbart krokig, grönskande väg, tyckte vi och åkte lääänge tills vi kom fram, Jane och jag. Här var det Täby spelmanslag som arrangerade. Och dragplåstret var Erika Lindgren, och Robert Larsson. Mer bilder på Ekskogenstämman

Namnsdag

May 19 2023
majken

Alla mina gitarrer har egennamn.
Den här heter "majken"
Grattis majken!
Himlars, vad kul du är att spela på.
Hon bröt stallbenet på vårvintern, men det är fixat nu, och hon är lättspelad som bara den.
Om ett par veckor så står vi på scen igen.
Väntar nu bara på att skivan skall komma
fram i tid, till den 3 juni.
GåsAndersträffen

May 18 2023

Mycket trevlig stämma i lagom varmt väder. Mer bilder på GåsAndersstämman 2023

Skymningsrunda

May 14 2023

På en liten kvällspromenad hör man fortfarande skogs-orkestern. Medverkande denna kväll, är grågäss, morkulla, koltrast och rödhake.

kycklingar

Och inne i stallet så har det kommit fram tre stycken små kycklingar, som ser ganska kaxiga ut, trots att de är dygnsgamla. Hönan är den yngsta i besättningen, men sköter sig exemplarisk. Hoppas nu innerligt att det åtminstone är hönor som kommit.

Det lossnar!

May 7 2023
majken, toby, ebbe

Det börjar lätta. Efter stort jobb av suveräna ljudtekniker och grafiker så har skivan nu nått tryckstadiet. På tre år, eller rättare sagt 40 år, så har det hänt en hel del och skivan har transformerats till något som jag inte hade planerat från början. Eller... hade jag någon spikrak plan för detta? Nej, livet är inte spikrakt och inte skivor heller.
Undrar du om jag är nöjd?
Sjukt nöjd!
Nu är det bara att vänta på leveransen, och bestämma vilka låtar som vi skall spela på realeasen, som kommer att gå av stapeln på rimbostämman, den 3 juni.


Kantarellmoln

April 28th 2023

Plötsligt växer det kantarellmoln över dalby-slätten.

Vallentuna kulturhus

22 April

Underbar spelning, med bästa kompisar. Väl förberedda var vi och både prat och spel fungerade hur bra som helst. Och då hade vi ett set med tre låtar som var fint arrade. 40-60 personer, kom och lyssnade trots det otroligt vackra och varma vädret.

Stilenlig spelklädsel på pojkarna.

Och här är hela gänget. Vad vi för tillfället kallar oss är inte riktigt bestämt. Men kul hade vi.

Varierat program, med egna låtar och gamla polonäser.

Finbesök från Skåne

18 April March

Brainharpgirl på besök en solig kväll i April. Så kul att träffas. Mycket prat, och även lite gott spel på kvällen.

Sista träningen

15 April

En tur till spelstugan, och sedan upp till Angeltune och köra den sista övningen inför spelningen nästa helg.

Musik kan man börja med hur tidigt som helst.

8 April

Äggletning och gitarrspel. Ett traditionellt påskäventyr i Lilltibble-skogen. Sigrid tar sina första ackord med lite hjälp från pappa och farbror.

Och det är här någonstans som det tar fart.

2 April

Påsklov. Och då hinner man med en massa olika saker. Övning varje morgon. Skalor, och låtar som är kluriga. Allt sätts på prov. Ett par hundar kräver uppmärksamhet och då får man sig en välbehövlig promenad i solskenet, som skänker lite värme. Snön smälter, om än lite långsamt. Sen var det där med text till CD-n. Bestämmer release-datum, och sen är det bara att börja skriva.

Teater!

1 April

Kommer nästan inte ihåg förra gången jag var på stadsteatern. Sällan eller aldrig har jag känt att "det här vill jag se" de senaste åren. Men så dök pjäsen "olof olof" upp. Skriven av Anders Lundin. Och Gustavianum som Olof skapade, och lymfsystemet som han upptäckte, plus en massa annat som atlantis finns i Uppland, och linnéträdgården som han fixade, gjorde mig nyfiken. Och det är en fantastisk bra föreställning, med sång och galna upptåg.

Spelmansstämma söderut

25 March

"vi skall på spelmansstämma till Stallarholmen" säger Secondtuneswitcher och Angeltune. "Jag hänger på" säger jag. Vad ligger det någonstans? Ja, det är så långt bort att man behöver ha ambulerande konsumbutik för de som bor där.
Åtminstone var det så förr i världen. Mer bilder på

Fotot från utställning på stallarholmen.

Mera

18 March

Övning igen, och det låter bättre och bättre i vårsolen, som tittar fram lite grand mellan träden. Hämtar tillbaka Majken igen, som är lagad, och låter som hon skall. Och visst har jag en fender säger gitarrmakaren, som lovar att fixa även den i fullgott skick.

Breaking News, or Stablebone

12 March
Majken

Oj, Majken har stämt ur sig, är min första tanke. Men när jag närmare ser på stallbenet, så har det gått av. Tidigare har jag lagt i en hög med shims för att höja stallet, lite och det blev tydligen för hög belastning. Tar en tur ner till Nåntuna och fiolmakare Arro, som lovar att fixa den under veckan. Passar på att ta med en gammal Fender (om det nu är en fender)som legat och samlat damm en massa år. Arro lovar att även titta på den.

Hemmaspel

10 March

Spel här hemma, där vi övar inför Biblioteksspel. Vi har många fler låtar på pappret, än vad vi behöver, så det största problemet blir vilka vi skall välja bort. Alla låtar är ju bra.

Spelstuga

25 February

Spelstuge-spelet, vill jag inte missa. Alltid nya låtar som kommer fram, och de urgamla dammas av. Nu för tiden är det MrG som håller i samlingarna, men konceptet är detsamma som alltid. Vi väljer en låt var i turordning, medsols.

Nystart

24 February

Träff med Angeltune och secondtuneswitcher.Oj vad dom är tajta i spelet! Men så övar de också varje dag. Det blir roliga speltimmar och en och annan ny låt som man vill öva på.

Tillfällig stilltje

18 February

Nästan tre veckor utan att gitarren plockas upp. Det har nästan aldrig hänt förut. Kan bero på att nu är allt inspelat, och det är bara att göra det sista med omslag, tryckning och text.

Tobostämman

4 February 2023

Vinterstämma i Tobo. Spel i flera plan. Mer bilder på Tobostämman 2023

Almost there!

28 Januari 2023

Skivan rullar på och nu närmar det sig snart slutet på tre och ett halvt års arbete. Det har varit så roligt att få göra den här med bästa kompisarna. Nu återstår sista lyssningarna, för godkännande innan det är dags för mastering. Och så måste vi komma överens med låtordningen.

Midvinterstämman

21 Januari 2023

Dags för en tur mot Järfälla, och Midvinterstämman, som återuppstått igen efter några års uppehåll på grund av coronan. Mer bilder på Midvinterstämman_2023

GåsAnders tjugondaknut-spel

15 Januari 2023

Snöfritt för tillfället, och turen går till Björklinge, och GåsAnders Mer bilder på GåsAndersKnyt_2023

Årets första stämma

8 Januari 2023

Stockholms Spelmansgille inbjuder till stämma i Bredäng till Don Gillams minne. Vi åkte dit Angetune, Secondtunswitcher, och jag. Mer bilder på DonGillam-stämman

Det nya året tar fart över gärdet.

3 Januari 2023

Om hundar skulle göra en polska, så skulle det absolut vara en sextondels polska i ett frenetiskt tempo med minst femton repriser Två busfrön springer sig trötta över vallen, Nosar var räven har gått, letar möss och springer lite planlöst fram och tillbaka.

Tillbaka till toppen

Music.... is life.